Hvad spiser bettafisk? Bedste muligheder for foder til Betta fisk (typer, hvad du skal fodre og hvornår)

Hvad spiser bettafisk? Bettafisk kan spise det meste fiskefoder. Men hvad elsker de at spise og behandle ideer Bettaer kan spise som saltrejer.

Så din nye Betta-ven vil ikke spise noget; hvad nu?

Du kunne prøve at bruge betta-piller, men de er for store, og din Betta bliver ved med at spytte dem ud?

Hvad kan jeg fodre min betta fisk med? Du skriger ud!!!

Ingen bekymringer, vi kan hjælpe dig.

Vi besluttede os for at se nærmere på nogle af de bedste fodertyper til betta-fisk på markedet for at finde de bedste mærker derude. Af de mange mærker, vi har set, er disse de bedste bettafoder at købe i 2021:

 • Bedste Betta foder i alt: Fluval Bug Bites
 • Bedste Betta Pellets: Tetra Betta Floating Mini Pellets: Tetra Betta Floating Mini Pellets
 • Best Betta Fish Flakes:: Omega One Betta Flakes: Omega One Betta Flakes
 • Bedste frysetørrede bettafoder: Tetra BloodWorms

I indlægget nedenfor vil jeg gennemgå alle de forskellige typer foder, som en Betta fisk typisk nyder, og hvilke der er de bedste.

Jeg vil give dig nogle tips til at få din betta til at spise, hvis den er holdt op, sammen med en trin-for-trin betta foderplan, som du kan begynde at bruge i dag.

Lad os begynde…

Hvad spiser bettafisk?

Hvad Spiser Bettafisk 1
Hvad Spiser Bettafisk? Bedste Muligheder For Foder Til Betta Fisk (Typer, Hvad Du Skal Fodre Og Hvornår) 7

Bettafisk er kødædende fisk, som i naturen spiser levende insekter, små insekter og larver. De kræver en proteinrig kost og de rette næringsstoffer. I dit akvarium skal du sørge for, at flager, pellets, frosne eller levende blodorme, dafnier og saltvandsrejer har et højt indhold af proteinkødnæringsstoffer, som din bettafisk har brug for for at holde sig sund.

Hvis du virkelig vil vide, hvad en betta-fisk skal spise, skal vi starte med at lære, hvad de spiser i naturen.

Hvad spiser bettafisk i naturen?

Bettafisk er kødædende fisk, som spiser levende insekter, små insekter og larver. De kræver en proteinrig kost og de rette næringsstoffer.

Selv om en Betta-fisk kan leve et stykke tid på en kost udelukkende bestående af plantemateriale, vil det ikke give dem alle de næringsstoffer, de har brug for for at overleve.

Hvad er Betta-fiskemad lavet af?

Det afhænger virkelig af det fiskefodermærke, du bruger, da de alle har deres egen blanding. Det, du virkelig bør forstå, er, at Bettas kost skal være proteinrig og kødfuld.

Så når du vælger dit Betta foder, skal du sikre dig, at pellets, frosne eller levende blodorme, dafnier og saltvandsrejer har et højt indhold af de næringsstoffer, som din Betta fisk har brug for.

Bedste foder til Betta-fisk

De bedste typer af Bettas er levende foder som saltrejer, orme og myggelarver. Frosne/frysetørrede fødevarer og pellets er også gode, så længe de har et højt proteinindhold.

Som nævnt giver tropisk fiskefoderflager alene ikke de næringsstoffer, de har brug for.

Jeg håber, at du finder anbefalingerne i denne vejledning nyttige. De er generelle og stammer fra mine personlige erfaringer og undersøgelser. Der vil altid være undtagelser og variationer afhængigt af dig og din Betta.

Betta fiskepiller

Hvad Spiser Bettafisk 2
Hvad Spiser Bettafisk? Bedste Muligheder For Foder Til Betta Fisk (Typer, Hvad Du Skal Fodre Og Hvornår) 8

Der findes to typer pellets til Betta fisk;

 1. Flydende Pellets er nok det mest typiske Betta foder, der bruges og betragtes som en basisfødevare, hvilket betyder, at det er det, som din primære fødekilde vil være.

Der findes masser af pelletstørrelser og mærker, så det er vigtigt at vælge et Betta-pellet af høj kvalitet. Læs altid ingredienserne, og vælg en Betta-pille med et højt proteinindhold.

En god retningslinje er, at den skal indeholde noget fiskemel og have et råproteinindhold på over 32 %.

 1. Synkepiller kan også bruges som en hovedbestanddel til din Betta; i naturen spiser Betta-fisk typisk vandoverfladen, så synkepiller efterligner ikke dette instinkt.

Som nævnt ovenfor kan din Betta dog være unik.

Hvor mange pellets skal man fodre en Betta med?

For en Betta-fisk af normal størrelse bør du fodre den med ca. 1-3 pellets om dagen, enten alle på én gang eller hver for sig. Hold godt øje med ham under fodringen og fodr en pille ad gangen for at sikre dig, at din Betta spiser hver enkelt pille fuldt ud.

Overfodre aldrig, og fjern evt. ikke spist foder efter fodring.

Her er et par gode muligheder for pellets.

Betta fiskeflager

Betta-flasker er en anden hovedbestanddel, men det er meget svært at kontrollere, hvor meget du fodrer. Flager synker også hurtigt og er meget svære at fjerne, hvis de ikke er spist.

Dette anses for at være et basisfoder.

Kan Betta-fisk spise tropisk fiskefoder i flager?

Hvad Spiser Bettafisk 3
Hvad Spiser Bettafisk? Bedste Muligheder For Foder Til Betta Fisk (Typer, Hvad Du Skal Fodre Og Hvornår) 9

Betta-fisk er tropiske fisk, så tropiske fiskefoderflager kan du sagtens bruge. Men som nævnt ovenfor er Betta-fisk kødædende og har brug for proteinrigt kødfoder specielt til Betta-fisk.

Tropiske fiskeflager er plantebaserede og indeholder ikke de næringsstoffer og proteiner, der findes i kød.

Betta fiskeflager

Betta-flasker er en anden hovedbestanddel, men det er meget svært at kontrollere, hvor meget du fodrer. Flager synker også hurtigt og er meget svære at fjerne, hvis de ikke er spist.

Dette anses for at være et basisfoder.

Kan Betta-fisk spise tropisk fiskefoder i flager?

Betta-fisk er tropiske fisk, så tropiske fiskefoderflager kan du sagtens bruge. Men som nævnt ovenfor er Betta-fisk kødædende og har brug for proteinrigt kødfoder specielt til Betta-fisk.

Tropiske fiskeflager er plantebaserede og indeholder ikke de næringsstoffer og proteiner, der findes i kød.

Tropisk fiskefoder i flager skader ikke dine betta-fisk, men kan forårsage oppustethed eller svømmeblæresygdomme, hvis det er det eneste, du fodrer dem med.

Frysetørret bettafoder

Frysetørret (rejer, krill, blodorme, dafnier) bør bruges som godbidder; de har lav næringsværdi og kan bruges til at erstatte et eller to måltider om ugen, men aldrig som hovedfoder.

Levende og frosset bettafoder

Der findes mange levende og frosne fodertyper til Betta-fisk. Vi har givet et par eksempler på de mest populære muligheder nedenfor.

Myggelarver: Dette er en godbid med højt proteinindhold, der giver din Betta alle de næringsstoffer, de har brug for. Bare smid myggelarverne i dit akvarium, og se dine Betta’er gå amok. Prøv kun at tilsætte en lille mængde hver gang, og sørg for, at den er færdig, før du tilføjer mere.

Saltlage rejer: er en lille art af akvatiske krebsdyr, der naturligt indeholder et højt proteinindhold for din kødædende, Betta.

Blodorme: De fleste bettafisk ELSKER blodorme. Du kan købe dem frosset i små terninger, som har hundredvis af små orme, eller frysetørret.

Baby Betta Food Muligheder

Hvad Spiser Bettafisk 3 1
Hvad Spiser Bettafisk? Bedste Muligheder For Foder Til Betta Fisk (Typer, Hvad Du Skal Fodre Og Hvornår) 10

Baby Betta-fisk skal spise meget, men du kan ikke bare fodre dem med pellets. For det første vil de fleste pellets være for store til, at det lille yngel kan spise dem.

For det andet har dine små Betta-venner, mens de vokser, brug for en betydelig mængde protein, som du kan give dem ved at fodre dem med levende ting.

 • Tubifex-orme
 • Daphnia
 • Grindalorm
 • Hvide orme
 • Sorte orm
 • Myggelarver

Trin-for-trin foderplan for Betta-fisk

Følg ALDRIG de retningslinjer for fodring, der er vist på pakkerne med Betta-føde. De fleste gange kræver de mere foder, end din Betta har brug for.

Overfodre ikke! Bettafisk vil fortsætte med at spise, hvis der er noget tilgængeligt. Overfodring kan føre til oppustethed, hvilket kan forårsage svømmeblæreproblemer. Selv hvis de tigger dig og laver en glad “Feed Me”-dans, skal du være stærk og ikke give efter.

Overfodring er en af de mest almindelige årsager til, at din Betta måske ikke er så aktiv, som den var engang. Læs vores artikel om Hvorfor din Betta-fisk ikke bevæger sig for at få mere at vide.

Alle Betta-fisk spiser forskelligt. De fleste Betta-fisk er kræsne spisere. Det kan tage op til 30 dage eller mere for en ny Betta at acceptere et nyt foder.

Der findes ikke noget specielt foder, som alle Betta-fisk vil spise; det kræver bare tid, forsøg og fejl at finde ud af, hvad din Betta vil spise og ikke vil spise.

Bland det hele, Betta-fisk kan lide variation og har faktisk brug for den ernæringsmæssige værdi af at spise forskelligt foder for at holde sig sunde. Du ville ikke spise det samme hver dag, så tving dem ikke til det.

Hold akvariet rent, og fjern alt uopspist foder. Giv din Betta ca. 10-15 min. til at spise alt. Uspist mad kan langsomt rådne og skabe giftstoffer i vandet, som er skadelige for din Betta.

Følg disse trin til fodring af dine Betta fisk, og de vil trives!

Trin 1) Hvornår skal du fodre din Betta?

Hvad Spiser Bettafisk 4
Hvad Spiser Bettafisk? Bedste Muligheder For Foder Til Betta Fisk (Typer, Hvad Du Skal Fodre Og Hvornår) 11

Vælg et tidspunkt, der passer ind i din daglige rutine: Evaluér din daglige rutine; søg efter et tidspunkt, hvor du kan give din Betta din opmærksomhed i ca. 5-10 minutter. Det burde give dig nok tid til at sikre, at din Betta er sund og spiser.

Du skal sikre dig, at din Betta spiser al maden og fjerner alt, hvad der er tilbage.

Hold øje med din Betta for signaler. Hvis din Betta stadig sover, når du vågner tidligt om morgenen, skal du ikke vække den bare for at få mad. Vent, til du har været oppe i et par minutter, tag dig tid til at se, hvordan din Betta tilpasser sig din rutine, og arbejd fodringen ind, når det er bedst.

Vælg en dag om ugen til at faste. Normalt bruger jeg søndag, men en hvilken som helst dag kan bruges. Faste giver Betta’en mulighed for at rense sit fordøjelsessystem og hjælper med oppustethed og forstoppelse.

Trin 2) Hvor ofte & hvor mange gange fodrer du en Betta fisk hver dag?

Det mest almindelige er to gange om dagen, men en gang om dagen er også okay. Bare sørg for ikke at fodre dem mere, fordi du tror, at de er sultne resten af dagen.

Nogle mennesker fodrer op til tre gange om dagen. Det vil jeg ikke anbefale. Men hvis du føler at din betta fisk er unik og det er det de har brug for, så sørg for at sprede fodringerne ud (Meget tidligt, middag, meget sent)

Trin 3) Hvor meget skal du fodre en betta fisk ved hver fodring?

Baseret på hvad du beslutter på trin 1 & 2, vil din Betta bestemme hvor meget den vil spise ved hver fodring. Husk, at størrelsen af din Bettas mave kun er omtrent lige så stor som dens øje.

Det er også en god idé at holde styr på, hvad, hvornår og hvor meget din Betta spiser ved hver fodring. Dette vil hjælpe med at skabe en tidsplan, som du kan følge og organisere, da det kan blive forvirrende med alle de forskellige fødevarer og godbidder, som din Betta vil spise.

Hvis du kun fodrer 1 gang/dag, skal du kun fodre med ca. 4 pellets ved hver fodring, aldrig mere, hvis du bruger blodorme 3-4 afhængigt af størrelsen.

Hvis du fodrer 2 gange/dag, skal du kun fodre med 2-3 pellets ved hver fodring, aldrig mere. Hvis du bruger blodorme, 1-2 afhængigt af størrelsen.

Dem, der vælger 3 gange/dag, Fodrer aldrig mere end 2 pellets ved hver fodring eller 1 blodorm. Hvert måltid skal være lille, da du fodrer oftere.

Trin 4) Vælg, hvad du skal fodre din betta med

Ved hjælp af ovenstående fødevarer skal du beslutte, hvilke fødevarer der skal være en fast bestanddel, og hvilke der skal være godbidder.

Start altid med dit basisfoder, før du bruger godbidder. Nogle Betta’er vil begynde at afvise pellets og vente på godbidder, hvis du starter med godbidder. For at forhindre dette, skal du bruge dit basisfoder i 2-3 uger, før du introducerer en godbid.

Når din Betta har spist grundfoderet, kan du langsomt indføre andre typer grundfoder. Gør kun dette ene foder, da nogle bettafisk er kræsne og kan tage op til 30 dage om at acceptere et nyt foder.

Hvis din Betta begynder at acceptere grundfoderet, kan du begynde at introducere godbidder på samme måde. Godbidder kan bruges som erstatning for et fast måltid om ugen eller som en kombination med et fast måltid (halvt godbid, halvt fast måltid)

Hvad kan du fodre din Betta-fisk, hvis du er løbet tør for mad?

Ærter er gode, hvis du bemærker, at din fisk er oppustet eller forstoppet. Dybest set gør en kogt ært det samme som fibre gør for mig, og du, en ært en gang om ugen med en fastedag kan hjælpe med at holde din betta fisk regelmæssig.

Nogle Betta-holdere mener ikke, at ærter er en sund løsning for din Betta og anbefaler at bruge blodorme med faste for at kurere oppustethed/forstoppelse.

Hvordan laver man betta fiskefoder?

Der findes masser af opskrifter derude på hjemmelavet Betta foder, men her er en hurtig opskrift fra Cuteness

Pulveriseret spirulina opskrift

Hæld ca. 3 ounces akvarievand i en lille kop,
Tilsæt en teskefuld pulveriseret spirulina til vandet.
Rør blandingen grundigt rundt, indtil pulveret er opløst og fyldt jævnt i vandet.
Tilsæt 3/4 spiseskefuld yngel fiskebidder,
1/2 teskefuld fint malede flager
1/2 teskefuld malet blodorm.

Hvad skal du gøre, hvis din Betta spytter mad ud?

Hvad Spiser Bettafisk 5
Hvad Spiser Bettafisk? Bedste Muligheder For Foder Til Betta Fisk (Typer, Hvad Du Skal Fodre Og Hvornår) 12

Dette er et almindeligt problem for mange Betta-ejere.

For det meste er stykkerne bare for store. Mange fisk spytter deres mad ud og bryder små stykker af, før de spytter det ud igen.

Prøv at bryde pellets og/eller foderet op, inden du lægger det i akvariet. Hvis du bruger frosne eller frysetørrede blodorme, kan du måske lægge dem i en lille kop med lidt akvarievand; dette vil blødgøre ormene, nogle gange er det en tekstur ting.

Min Betta fisk vil ikke spise noget?

Hvis du for nylig har fået din Betta hjem, er det meget normalt for en Betta ikke at spise i den første uge, mens den tilpasser sig sit nye hjem.

En anden ting, du skal overveje, er forstoppelse. Det er meget udbredt for Betta-fisk at få forstoppelse af at overspise. En dags faste anbefales i de fleste Betta-fodringsskemaer.

Prøv også at fodre din Betta med indersiden af en ært, hvilket også hjælper med at holde Betta-fisk regelmæssige.

Hvis din Betta viser tegn på oppustethed eller forstoppelse, skal du tø en frossen ært op, De~skalere den, og skære den i tern. Betta’er ser det som en godbid og accepterer det som regel.

Nogle gange kan andre faktorer bidrage, såsom akvariestørrelse, vandkvalitet og gemmesteder. Hvis alle disse er på plads, og din betta stadig ikke spiser, kan den være syg.

Hvor længe kan en bettafisk leve uden mad?

Hvis du planlægger en ferie inden længe, vil du måske gerne vide præcis, hvor længe din Betta kan klare sig uden mad. Det varierer sikkert, og der er tilfælde, hvor Betta-fisk kan overleve i op til 14 dage uden mad.

Dette er naturligvis grusomt, og jeg vil aldrig anbefale at gøre dette.

Tag i stedet et par skridt for at sikre, at der bliver taget hånd om din Betta fisk. Hvis du skal væk i mere end to dage, så invester i en automatisk foderautomat eller få venner/familie til at passe din lille fyr. Din Betta bør ikke efterlades alene i meget længere tid end det.

Hvor kan man købe foder til Betta-fisk?

Du kan købe foder til din Betta stort set overalt. Her er et par steder, som jeg anbefaler;

Du kan købe dit Betta foder på Amazon.
Chewy.com har en auto-ship mulighed, der sender dit Betta foder automatisk med et par måneders mellemrum.
Eller du kan støtte din lokale dyrehandel i nærheden af dig.
Pas på dig selv.

Leave a Reply

The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.