11 trin forenklet: Sådan rengør du et Betta Fish Tank

Lær at rengøre et Betta-fiskekammer korrekt! Når du er færdig, vil dit Betta-akvarium være et "Betta"-akvarium for det. Forstår du det?

Sådan rengør du en Betta tank

Vi kan alle være enige om, at Betta-fisk ofte sælges som nemme at passe på og som kæledyr, der kræver lidt vedligeholdelse. Og selv om de generelt er hårdføre fisk, producerer de stadig affald som alle andre fisk, og deres tanke skal til sidst rengøres.

I denne vejledning lærer du, hvordan du rengør et Betta-fisketank og 11 enkle opgaver som at holde glasset rent og andre ting, du kan gøre på mindre end 30 minutter hver uge og hver måned for at sikre, at vandkvaliteten forbliver renere for dit dyr. Når du er færdig, vil du have krystalklart vand og en meget glad fisk.

I slutningen af indlægget har vi inkluderet en video, der viser hvert af de 11 trin.

Vi har også besluttet at se nærmere på udstyr til rengøring af et Betta akvarium for at hjælpe dig med at finde de bedste redskaber derude. Af alt det udstyr, vi har set, anbefaler vi at bruge disse tre værktøjer til at rengøre din Betta’s akvarium:

 • Bedste rengøringsmiddel til Betta-fisketanke: Seachem Stability
 • Bedste sifon til skift af vand til Betta fisk: Penn Plax Gravel Vac, 9″
 • Bedste værktøj til rengøring af et betta-fiskeskål: Marina Betta Waste Remover: Marina Betta Waste Remover


Yderligere læsning: Hvis du opretter et nyt akvarium til din Betta, skal du sørge for at vide, hvad den ideelle størrelse af et Betta Fish akvarium er, og give din lille ven lidt plads til at svømme.

Lad os begynde: En komplet guide til opsætning af dit 10-gallon beplantet akvarium

Kvælstofkredsløbet i et Betta-fiskekammer [Infografik]
Lad os først se på denne infografik nedenfor, der beskriver din Betta-fiskes affaldscyklus, og hvordan akvariet bare bliver beskidt:

Nitrogen Cycle 1
Via: Fishinformed.tumblr.com

Det affald, som din Betta producerer, nedbrydes og bliver til ammoniak, som er giftigt for dine fisk.

Hvis du renser din Bettas akvarium regelmæssigt, hjælper du med at fjerne skadeligt affald og renser også ammoniak og andre giftstoffer ud af vandet. Og rengøringsprocessen er faktisk ret nem.

Det kan endda være sjovt at holde din Betta’s hjem pænt og ryddeligt!

Før vi begynder, skal du bruge et par ting for at rengøre et akvarium på den rigtige måde.

Hvor ofte skal et betta akvarium rengøres?

Hvor ofte du skal rengøre din bettas akvarium afhænger af akvariets størrelse. Mindre akvarier ophober hurtigere giftige affaldsstoffer og skal rengøres og vandskiftes meget oftere.

Det kan være nødvendigt at skifte 30-50 % af vandet ud med nogle dages mellemrum og rengøre akvariet en eller to gange om ugen.

Større akvarier med filtre kræver mindre hyppige vandskift og endnu færre rengøringer.

Det er en god idé at skifte 10-15 % af vandet ud hver uge eller hver anden uge, og dit akvarium kan gå flere uger uden en fuldstændig rengøring.

Tanken om at rense din Bettas akvarium fuldstændigt kan virke skræmmende i starten, men det er faktisk ret enkelt.

Her er de materialer, du skal bruge:

 • Ferskvand
 • Beholdere til fisk, vand og grus/dekorationer
 • Blød børste eller svamp
 • Sink

Afhængigt af størrelsen på dit akvarium, hvor meget foder du fodrer hver dag, og om du holder levende planter.

Dit akvarium kan kræve en ugentlig rengøring af akvariet samt et vandskift med brug af en grusstøvsuger til at suge enhver ophobning af affald i stenene og gruset ud.

Hvis du gør dette korrekt, vil du også udskifte mindst 25-30 procent af gallonerne i dit akvarium på samme tid.

Lad os starte med trin

Lad os begynde: Hvad spiser bettafisk? Bedste muligheder for foder til Betta fisk (typer, hvad du skal fodre og hvornår)

1. Forbered dit vand i forvejen

Når du renser dit Betta-akvarium, skal du udføre en form for vandskift. Uanset om du skifter 10 %, 20 % eller 50 %, skal du have dit vand forberedt allerede, før du begynder rengøringen.

Som alle fisk kan Bettaer ikke overleve i ukonditioneret vand fra hanen. Hvis du bruger ledningsvand, skal du lægge den mængde, du har brug for, i en eller anden form for beholder og bruge en vandkonditioneringsmiddel til at neutralisere klor og andre kemikalier, der er skadelige for dine fisk.

Du kan også lade hanevandet stå ude i 24-48 timer, så fordamper kemikalierne naturligt.

Uanset hvilken slags vand du bruger, skal du bringe det så tæt på akvariets temperatur som muligt, enten ved at lade det stå ude i et par timer, så det kan få stuetemperatur, eller ved at bruge et varmelegeme.

Husk: Når du rengør tanken, skal du for en sikkerheds skyld altid vaske dine hænder med varmt eller varmt vand. Dette vil hjælpe ved at fjerne og dræbe skadelige bakterier og kemikalier, der er tilbage på din hånd eller dine arme, og holde dit kæledyr sundt.

2. Fjern Betta fisk fra akvariet

Før du rengør, skal du fjerne din Betta-fisk fra tanken og sætte den et roligt og sikkert sted.

Fyld en skål eller kop med tankvand, og brug et lille fiskenet eller en steril beholder til forsigtigt at skovle din fisk ud af sit akvarium. Sæt ham i det akvarievand, du har sat til side, og han vil have et sted at svømme rundt, mens du renser hans opholdsrum.

Sørg for, at du lægger et låg oven på denne beholder. Bettafisk er gode springere.

3. Fjern dekorationer

Begynd dernæst at fjerne alle dekorationer, tilbehør, planter og skjulesteder fra akvariet. Hvis du tager disse ud, bliver det lettere at rengøre resten af akvariet, og mange af disse ting skal selv rengøres.

Sæt alt til side i en stor skål for at holde dem samlet og gøre rengøringen lettere.

4. Fjern tankens vand for at spare

Ved hjælp af en kop eller skål skal du skovle en del af tankvandet ud og sætte det til side. Hvis du laver et 50% vandskift, skal du sætte halvdelen af vandet i tanken til side. Hvis du foretager et 10 % vandskift, skal du afsætte 90 % af vandet i tanken. Du tilføjer dette igen, når du er færdig med rensningen.

Det kan være rigtig dårligt for din Betta at foretage et komplet vandskifte, så du bør altid beholde noget af det oprindelige akvarievand, som du kan tilsætte igen.

Dit akvarievand har opbygget gavnlige bakterier med tiden, og det er det miljø, som din Betta er vant til. En pludselig, drastisk ændring af dette miljø kan sende ham i chok.

5. Hæld det resterende vand ud

Når du har skovlet det vand ud, som du vil gemme, kan resten af det hældes ud. Hæld langsomt vandet ud, og sørg for, at dit grus ikke falder ud.

Du kan også hælde vandet over en sigte eller en si for at fange alt det, der falder ud, mens du hælder det ud. Til sidst hælder du dit grus i skålen med din tankdekoration.

6. Rengør dekorationerne

Lad varmt vand løbe over dekorationer og tilbehør fra dit akvarium. Brug en blød skrubber eller børste til at skrubbe alt slim og snavs, der sidder fast på overfladen, af.

Brug ikke sæbe på dekorationerne eller noget andet i dit akvarium. Selv om du skyller det godt af, kan sæberester stadig sidde tilbage og skade dine fisk.

Når du er færdig med at skylle dine dekorationer, skal du lægge dem til side på et rent papirhåndklæde.

7. Rengør grus

Meget af affaldet og affaldet i dit Betta akvarium ophobes i gruset, så det kan være den mest beskidte del af dit akvarium.

Lad varmt vand løbe over gruset, mens du gradvist gnider dine hænder igennem det for at løsne slim og snavs. Når du har skyllet gruset godt igennem, skal du tømme det snavsede vand fra skålen. Du kan også placere gruset i en sigte eller si, så vandet løber ud, mens du skyller det.

Gentag så mange gange som nødvendigt, indtil dit grus er helt rent.

8. Rengør og skrubbe tanken

Det næste, der skal rengøres, er selve tanken. Sæt tanken i vasken, og lad varmt vand løbe i den. Skrub bunden og siderne af tanken med en blød børste for at løsne ophobet snavs, alger og slim.

Sørg for at give hjørnerne en god skrubning.

Igen må du ikke bruge sæbe på dit Betta-akvarium. Når du har skrubbet alt, skal du hælde vandet ud, og give tanken et sidste skyl.

9. Læg grus og dekorationer tilbage i akvariet

Nu hvor du har renset dit akvarium, grus og dekorationer, er du klar til at sætte det hele sammen igen.

Hæld først gruset tilbage i bunden af akvariet, og anbring det, så det er jævnt fordelt.

Derefter skal du sætte dine dekorationer og dit tilbehør i og arrangere dem, som du ønsker det. Du kan finde nogle rigtig fede ideer til opsætning.

Til sidst skal du sætte eventuelle varmelegemer, filtre, termometre og alt andet, som du fjernede før rengøringen, på plads igen.

Genopfyld tanken med gammelt og nyt vand

Hæld langsomt det gamle akvarievand, du satte til side, tilbage i akvariet, så du ikke forstyrrer dit grus og dine dekorationer. Fyld derefter resten af tanken op med det ferskvand, som du forberedte tidligere.

Rør rundt i det hele for at blande vandet sammen, genplacer eventuelle dekorationer, der måtte være faldet om, og test din temperatur og pH-værdi for at sikre, at det er klar til dine fisk. Du ønsker, at pH-værdien og temperaturen skal ligge tæt på det, som dine fisk er vant til.

11. Sæt dine bettafisk tilbage i

Nu hvor du har fået alting rent og sat tilbage, hvor det skal være, er det tid til at genindføre din Betta-fisk i sit hjem.

For at gøre dette skal du tage den beholder, som han er i, og placere den i akvariet. Vip langsomt beholderen, indtil din Betta er i stand til at svømme ud af sig selv.

Vær forsigtig, når du gør dette, så han ikke beskadiger sine finner. Din Betta skulle gerne svømme glad rundt i sit nyligt rengjorte akvarium.

Lad os begynde: 10 bedste akvarieboblere og luftsten til dit akvarium

Sådan rengør du et Betta-fisketank: Sidste overvejelser.

Det er vigtigt at rengøre dit Betta akvarium regelmæssigt for at holde dine fisk glade og sunde. De 11 enkle trin ovenfor gennemgår det grundlæggende i at rengøre et Betta-fisketank. Som du kan se, er det en simpel proces, der ikke behøver at være skræmmende eller meget arbejde, og det er ekstremt vigtigt at rengøre enhver form for kæledyrs levested regelmæssigt.

Se videoen nedenfor for at få en gennemgang af denne enkle proces:

Denne proces fungerer godt til mindre akvarier og akvarier uden en masse komplekse akvarieskabe. Hvis du har et større eller mere kompliceret akvarium, kan det måske ikke lade sig gøre at tømme alting helt ud. Men det behøver du måske heller ikke.

Hvis du installerer et godt filter og foretager regelmæssige 10-15% vandskift med en sifon, vil du være langt hen ad vejen i stand til at holde dit akvarium rent. Ved at suge vandet ud fra bunden vil meget af det opsamlede snavs i gruset blive renset ud, og dit filter vil fange alt, hvad der flyder rundt i vandet.

Uanset hvilken type akvarium du har, vil regelmæssige vandskift og rengøring holde din Betta glad, og dit akvarium vil se godt ud.

Hvordan renser man vand fra betta-fisk?

 1. Forbered dit vand i forvejen
 2. Fjern Betta-fisk fra akvariet
 3. Fjern dekorationer
 4. Fjern akvarievandet for at spare
 5. Hæld det tilbageværende vand ud
 6. Rengør dekorationer
 7. Rengør grus
 8. Rengør og skrubbe tanken
 9. Sæt grus og dekorationer tilbage i tanken
 10. Påfyld tanken med gammelt og nyt vand
 11. Sæt dine bettafisk i igen

Kan man bruge vand fra hanen til en betta-fisk?

Ja, men når du fylder dit nye Betta akvarium eller fylder det op under et vandskifte, skal du sørge for at bruge et vandafkloringsmiddel som Seachem Prime.

Hvis du kunne lide denne artikel, så del venligst dette billede på Pinterest, så andre også kan få glæde af det. Og hvis du har spørgsmål er du velkommen til at sende mig en mail jeg har ikke noget imod det og jeg vil gøre mit bedste for at besvare dit spørgsmål og kender jeg ikke svaret vil jeg hjælpe dig med at søge efter det rigtige.

Lad os begynde: Hvor mange guldfisk er der i et 10 gallon akvarium? Er 10 gallon nok til at holde dem sunde!

11 Trin Forenklet: Sådan Rengør Du Et Betta Fish Tank
11 Trin Forenklet: Sådan Rengør Du Et Betta Fish Tank

Leave a Reply

The Best Fluffy Pancakes recipe you will fall in love with. Full of tips and tricks to help you make the best pancakes.